wp69f99646.png

BEWEGING EX-MOSLIMS VAN BELGIË - MOUVEMENT DES EX-MUSULMANS DE BELGIQUE

wp1f64627c.png
wpe9143178.png
wp3a066fc9.png
wp1e2da4b2.png
wp1099933a.png
wpa0baa23e.gif
Wij verwijzen in onze artikels regelmatig naar een interessante reeks teksten over de Islam die je kan vinden op volgende link Koran notities door Linda Bogaert van het (inmiddels opgedoekte) CENTRUM VOOR ISLAM IN EUROPA verbonden aan de Universiteit van Gent. De website van het centrum is behouden en heet nu “Communicatie, Informatie, Educatie” en is eigendom van Prof. De Ley.

Linda Bogaert heeft een prachtige reeks artikels bijeen geschreven. Ze denkt en schrijft als een echte moslima. Zij gaat gevoelige onderwerpen niet uit de weg en slaagt erin om de Islam voor te stellen als de meest vreedzame en vrouw-vriendelijke, zelfs man-vijandige godsdienst (jawel, je leest het goed). Zij gaat uit van algemeen aanvaarde mensenrechtenprincipes en bewijst steevast dat de Islam hiermee in overeenstemming is.

Dat deze versie van de Islam door alle islamitische geleerden tegengesproken wordt en nog in geen enkel islamitisch land bestaan heeft, ook niet ten tijde van Mohammed zelf, is geen obstakel. Deze niet-bestaande versie van de Islam is gebaseerd op een erg selectieve lezing van de Koran en de Hadith waarbij Linda grote gedeeltes “wegdenkt”. Daarnaast leest zij in bepaalde passages van de islamitische bronteksten zaken die er niet staan, maar waarvan zij wenste dat zij er zouden staan. Zij beschikt daarnaast over een “gezonde” dosis cognitieve dissonantie waarbij zij de minder fraaie kanten van de Islam rechtpraat hetgeen enkel kan door zichzelf tegen te spreken zoals jullie verder zullen kunnen vaststellen. Linda gebruikt hierbij redeneringen die praktisch “standaard” zijn bij Westerse apologeten van de Islam.

We raden aan om het artikel “Staan mannen boven vrouwen” op de website COMMUNICATIE, INFORMATIE, EDUCATIE eerst eens volledig door te nemen en dan hieronder het artikel samen met onze commentaren te lezen. Veel plezier!

STUDIE VAN DE ISLAM
Vrouw zijn in de Islam volgens Linda Bogaert: Inleiding

WORDT VERVOLGD !

wp58368174.png
wp58368174.png